2010. május 3., hétfő

Takaró Anyák Napjára

Íme elkészült a legfrissebb munkám, amin az elmúlt napokban (éjszakákon) elég sokat dolgoztam, mivel "határidő" volt a vasárnap, és hát szokás szerint....utolsó percekre mindent. Na de a lényeg, hogy elkészült, és örült neki Édesanyám, na meg persze Édesapám, mivel közösen kapták. Mondtuk nekik a nővéremmel, hogy most együtt tartjuk meg Anyák illetve Apák napját :) Nővérem is segédkezet nyújtott a készítésben, csak hát neki ott van a két kis lurkó, úgyhogy a munka oroszlánrészét én vállaltam magamra. Nagyon örültem, hogy örültek! Igaz ők nemigazán értik (meg), hogyan van nekünk annyi türelmünk ilyesmihez, meg valahogy sajnálják az erre töltött sok sok időt, de ennek ellenére azért értékelték és remélem egészséggel fogják használni!

Nem kell megijedni, nem ez lett abból a nagy világos pacából és a kicsi háromszögekből, amit az előző bejegyzésemben mutattam...de az is következik. Ez a takaró abból a sok anyagdarabból készült, ami a szekrény széléről lóg le (ugyanabban a bejegyzésben).

9 megjegyzés:

 1. Ez igen, nem semmi egy ekkora takaró! Ügyes vagy! Szép is lett, főleg a virágocskák tetszenek rajta, őket kézzel tűzted körbe, igaz? Ezeknél a nagy daraboknál a tűzés a nagy rémálmom, te ügyesen megcsináltad!

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm Csilla! A tűzés nekem is nehézséget jelent, ezzel is elég sokat bajlódtam, mert nehezen fért a gép alá, meg persze húzódott, stb...A virágok először géppel vannak aplikálva, aztán igen, kézzel tűzve. Ha beszereznék már egy olyan tűzőtalpat, amilyenre vágyom, könnyebb lenne az életem. Nagy munka volt, de megérte! Most jöhet a következő..:)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép lett!
  Ezekkel az utolsó pillanatokkal valamit kellene tenni. Az ihlet mindig olyankor jön, és idő is mindig akkor adódna, csak akkor már kevés.
  Speciális varrógéptalpak, ha érdekel:
  http://www.varrogepszakuzlet.hu/spares.py?cat=talp
  Telefonon lehet tőlük rendelni, én múlt héten kértem stoppoló talpat, és két nap múlva már meg is kaptam. És nagyon jó!!!

  VálaszTörlés
 4. I love your quilt! I am making one with flower like yours I might have it ready to show this week

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm a tippet Virág! Utána fogok nézni mindenképpen, mert nagyon vágyom rá!Remélem külföldre is szállítanak.
  Thanks Erika! I am waiting to see Your quilt!

  VálaszTörlés
 6. ez nagyon szép lett! külön tetszik, hogy vannak benne virágok is. Gyönyörű anyák napi ajándék!

  VálaszTörlés
 7. Fantasztikusan szép! Nagyon jók az anyagok, a színkombináció, és édesek a virágok is. Gratulálok, le a kalappal! :)

  VálaszTörlés
 8. Hűha Lidércke, köszönöm a különleges dícséretet!!!!

  VálaszTörlés